Choď na obsah Choď na menu
 


Okresný turistický zraz na Revúčke

11. 12. 2021

20. ročník „ Okresného turistického zrazu seniorov okresu Revúca.


Dňa 7. júla 2021 sa po dlhom období bez aktivít spôsobených pandémiou uskutočnil „Okresný turistický zraz seniorov okresu Revúca.“ Za pekného, slnečného dňa prichádzali členovia jednotlivých základných organizácií do krásneho prostredia obce Revúčka, kde ich členovia základnej organizácie privítali malým občerstvením. Počet účastníkov turistického zrazu bol v nemalej miere podmienený pandémiou. Aj keď sa na turistickom zraze zúčastnili zástupcovia takmer všetkých základných organizácií , počet účastníkov zaostával za predchádzajúcimi turistickými zrazmi.
Účastníci turistického zrazu sa rozhodli riadiť už zaužívaným heslom seniorov „ ŽIADNY LIEK NENAHRADÍ POHYB, ALE POHYB NAHRADÍ KAŽDÝ LIEK.“
Turistický zraz ľudovými pesničkami pozdravil domáci spevokol „ Revúčka“ a spevokol zo ZO JDS Revúca „ Úsvit“ , ktorí už od rána navodili príjemnú a veselú atmosféru. Podporiť aktivitu seniorov a pozdraviť ich prišli aj zástupcovia BBSK . Poslanec BBSK a primátor mesta Revúca Ing. Július Buchta, vyjadril podporu aktivitám, ktoré seniori i napriek zložitej situácii realizujú a zaželal im príjemne strávený turistický deň. K účastníkom turistického zrazu sa prihovoril aj predseda 00 JDS  Revúca Ing. Vlastimil Chaba , ktorý privítal hostí, zástupcov BBSK Ing. Júliusa Buchtu, MVDr. Milana Kolesára , Ing. Júliusa Lašana, ako aj prítomných starostov obcí. Privítal účastníkov  z radov seniorov a poprial im krásny zážitok z úchvatnej prírody Gemera.
Člen organizačného výboru Ján Bomba oboznámil prítomných turistov s pripravenými trasami. Účastníci si mali možnosť vyberať z troch trás, ktoré si mohli vyberať podľa náročnosti.
1. trasa — najnáročnejšia viedla z Revúčky smerom na Kohút
2. trasa — viedla do okolia Revúčky
3. trasa — oboznamovala s prostredím obce Revúčka.
Okolo 13- tej hodiny sa turisti postupne vracali z absolvovania jednotlivých turistických trás. Do pripravených priestorov, kde ich čakal rozvoniavajúci guľáš ana stoloch čakali pripravené chutné
zákusky. Peknými ľudovými pesničkami zabávali členky spevokolov seniorov, ktorí sa kich spevu
s radosťou pripojili.
Na záver sa k účastníkom turistického zrazu prihovoril predseda 00 JDS Revúca Ing. Vlastimil Chaba. Poďakoval sa za účasť členom jednotlivých základných organizácií a odovzdal im účastnícke listy základným organizáciám a účastnícky list dostal aj každý účastník 20. ročníka „ Okresného turistického zrazu“ konaného dňa 07.07.2021 v Revúčke.
Predseda 00 JDS Ing. Vlastimil Chaba zhodnotil , že na „ Okresnom turistickom zraze seniorov“ okresu Revúca sa zúčastnilo 130 seniorov z 15 základných organizácií, 12 hostí, 12 členov speváckych súborov a 12 členov PR JDS Revúca. Poďakoval sa za skvelú prípravu organizátorom ZO JDS Revúčka , ZO JDS Revúca a 00 JDS Revúca. Poďakoval sa za pomoc BBSK a sponzorom, ktorí sa podieľali na úspešnej realizácii celej akcie.
Seniori odchádzal neskoro v popoludňajších hodinách s prijemným pocitom a konštatovaním, že účasť na akcii nebola zbytočná a odniesli si so sebou príjemné zážitky z príjemne prežitého dňa.
Výborná organizácia, rozprávkové počasie, pohyb ako liek a poznávanie domoviny sa spojili v nezabudnuteľný zážitok.