Choď na obsah Choď na menu
 


Mesiac úcty k starším

11. 12. 2021

Okresné oslavy „ Mesiaca úcty k starším“


Čas má jednu vzácnu vlastnosť — všetko si pamätá. Všetko čo je súčasťou života. Ľudia tvoria dobu a v nej sa odvíja život každého z nás a tiež spoločný a spoločenský život nás seniorov. Október je ,„, Mesiacom úcty k starším“ a Okresná organizácia JDS Revúca využila túto príležitosť, aby zhodnotila úspechy a ocenila zásluhy tých, ktorí sa dlhší čas podieľali a podieľajú na jej zveľaďovaní a pri realizácií aktivít organizovaných O0O JDS
Revúca, ale aj na akciách organizovaných ZO JDS okresu Revúca,
Okresné oslavy ,„„ Mesiaca úcty k starším“ sa konali 5.októbra v Mestskom kultúrnom stredisku Revúca za prísnych hygienických opatrení , kde na základe usmernenia hlavného hygienika sa akcie mohlo zúčastniť len 60 účastníkov v režime OTP.
Oslavy otvoril acelý program uvádzal Juraj Genčanský / kultúrny pracovník MsK/.Privítal oceňovaných seniorov — zo Základných organizácií Jednoty dôchodcov na Slovensku, združených v Okresných organizáciách
JDS Revúca. Predstavil a privítal hostí: primátora Mesta Revúca a poslanca BBSK Ing. Júliusa Buchtu, primátora Mesta Jelšava a poslanca BBSK MVDr. Milana Kolesára, predsedu KO JDS Banská Bystrica Jána Hlaváča, tajomníka KO JDS Banská Bystrica Mgr. Jána Kišíka a prítomných starostov obcí okresu Revúca .
Spevokol ,, Úsvit“ zo Základnej organizácie JDS Revúca spevom ľudových pesničiek spestril program slávnostnej schôdze a navodil príjemnú slávnostnú atmosféru. Slávnostný príhovor predniesol predseda 00 JDS Ing. Vlastimil Chaba, v svojom príhovore vyzdvihol aktivitu dôchodcov v našom okrese, ich pomoc pri organizovaní kultúrno — spoločenských, športových podujatí vrámci základných organizácií, okresných a celoslovenských. K ocenením sa prihovoril aj primátor Mesta Revúca Ing. Július Buchta a aj prdseda KO JDS Banská Bystrica Ján Hlaváč.
Prítomní hostia odovzdali oceneným seniorom kvety a vyznamenania :
[. stupňa ZO JDS Jelšava. Vyznamenanie II. stupňa ZO JDS Kameňany a ZO JD S Hucín, Mgr. Eve Struhárovej ZO JDS Muráň a Márii Hanuštiakovej ZO JDS Revúčka.

Pamätné listy udelené KO JDS Banská Bystricaudelilal 5 oceneným.
Pani Mgr. Margita Mladšia členka JDS Revúcka Lehota zarecitovala oceneným báseň na oslavu seniorov.
Za dlhoročnú obetavú prácu v prospech staršej generácie a rozvoja Okresnej organizácie si prevzalo ocenenie VYZNAMENANIE III. Stupňa 23 seniorov , PAMATNÝ LIST 00 JDS Revúca 14 seniorov a ĎAKOVNÝ LIST 31 seniorov.
Pani Želmíra Štefanková , členka JDS Muránska Dlhá Lúka pozdravila seniorov vlastnou tvorbou — básňou „ ,Som senior“.
Na záver osláv ,, Mesiaca úcty k starším“ sa prihovoril predseda 00 JDS Revúca Ing. Vlastimil Chaba, poďakoval sa za účasť na dnešnom podujatí, poďakoval sa primátorovi Mesta Revúca , BBSK za finančnú pomoc pri realizácii akcie , sponzorom a pozval prítomných na slávnostný obed.
Toto krásne podujatie bolo dôstojnou oslavou jubilujúcich seniorov. Za celoživotné úsilie Vám právom patrí naša vďaka.