Choď na obsah Choď na menu
 


8. okresné športové hry

11. 12. 2021

8. Okresné olympijské hry seniorov


Stalo sa už neodmysliteľnou súčasťou okresných aktivít Okresnej organizácie JDS Revúca organizovanie “ Športových olympijských hier seniorov“. Napriek neustálej hrozbe šírenia nákazy covid 19 sa Okresná organizácia v spolupráci s mestom Jelšava , Základnou organizáciou Jednoty dôchodcov Jelšava , Okrasnou organizáciou Jednoty dôchodcov Revúca as finančnou pomocou BBSK rozhodla túto akciu v rámci OTP uskutočniť.
Od rána prichádzali súťažiaci, ktorých neodradila súčasná situácia a tešili sa na možnosť zmerať si svoje športová výkony v jednotlivých športových disciplínach. Súťažilo 77 seniorov z 12 . základných organizácií.
Na úvod sa k prítomným seniorom prihovoril primátor Mesta Jelšava MVDr. Milan Kolesár. Privítal ich na pôde mesta Jelšava , poprial pekný deň a vyjadril potešenie nad bohatou účasťou na podujatí, vyslovil obdiv seniorom za ich zanietenosť a chuť, s ktorou majú chuť súťažiť v pripravených disciplínach.
K prítomným súťažiacim seniorom sa prihovoril aj predseda 00 JDS Revúca Ing. Vlastimil Chaba, privítal hostí ktorí sa na okresnej olympiáde zúčastnili: prednostu Okresného úradu v Revúcej Ing. Igora Škvarlu, poslanca BBSK Ing. Júliusa Buchtu ako aj starostov obcí Mur.Dlhá Lúka Mgr.Jána Kvetka, Lubeníka
Milana Pavka, Muráňa Ing. Romana Golschmidta. K prítomným seniorom sa prihovoril aj poslanec BBSK a primátor mesta Revúca Ing. Julius Buchta, ktorý seniorom zaželal veľa športových úspechov a príjemne strávený deň .

Súťažilo sa v troch kategóriách a každý súťažiaci mal možnosť vybrať si štyri disciplíny z možných ôsmych.

Ženy: hod na cieľ, hod do diaľky, kop na bránku, vrh guľou, streľba, beh na 50m, beh na 100 m., stolný tenis.

Muži: hod na cieľ, hod do diaľky, kop na bránku, vrh guľou, streľba, beh na 60m, beh na 200 m., stolný tenis.

Atmosféra dopoludnia bola naplnená snahou súťažiacich dosiahnuť čo najlepšie výsledky , zabojovať a dokázať , že naozaj „vek je len číslo“ a že aj v pokročilom veku seniori dosahujú výborné výsledky. Záver súťaží nám znepríjemnil dážď a tak sa zrušila streľba mužov.

Po skončení súťaží sa seniori presunuli do kultúrneho strediska kde ich čakalo malé pohostenie a guľáš. V príjemnom prostredí v kruhu seniorov z jednotlivých organizácií sa vymieňali skúsenosti, hodnotili dosiahnuté výsledky, ale hlavne nadväzovali nové priateľstvá. Predseda 00 JDS Revúca Ing. Vlastimil Chaba, primátor Mesta Jelšava MVDr. Milan Kolesár a podpredsedníčka KO JDS Banská Bystrica Zuzana Homoliaková vyhlásili a ocenili súťažiacich v jednotlivých disciplínach. Víťazom boli odovzdané diplomy a medaile, ale hlavne potlesk prítomných seniorov . Každému súťažiacemu bol odovzdaný účastnícky list.Na záver poďakoval primátor Mesta Jelšava MVDr. Milan Kolesár za účasť a ocenil, že sa po dlhšom
období znova stretli seniori pri spoločnej aktivite a že nestratili svoju pozitívnu energiu a nefalšované potešenie zo života. Športové olympijské hry ukončil predseda 0O JDS Ing. Vlastimil Chaba, zaželal všetkým účastníkom podujatia pevné zdravie, poďakoval sa organizátorom za perfektne zvládnutie súťaže, poďakoval sa BBSK Banská Bystrica za finančnú pomoc,sponzorom ktorí prispeli k tomu , aby sa športové hry mohli uskutočniť. Zaželal veľa športovej prípravy, aby sme sa o rok mohli stretnúť zase.