Choď na obsah Choď na menu
 


Okresné oslavy mesiaca úcty k starším

17. 10. 2019

Okresné oslavy MÚS OO JDS  v Revúcej dňa 3.10.2019 

s finančnou podporou BBSK

 

            Okresné oslavy MÚS OO JDS  v Revúcej sa uskutočnili dňa 3.10.2019

 v MSKS v kaviarni ALFA. Prítomných a hostí privítal pán Juraj Genčanský, emotívným príbehom dvoch manželov,  ktorý mal hlboký citový náboj  a zapôsobil na všetkých prítomných. Žiaci materskej školy na Sladkovičovej ulici a  žiaci ZUŠ v Revúcej milým kultúrnym programom navodili správnu náladu a vyznali lásku k starým rodičom.                                                                

              K prítomným sa prihovorila podpredsedníčka OO JDS  Zuzana Homoliaková a pripomenula i keď seniori radi spomínajú na mladosť, na uplynulé životné obdobie, nežijú len zo spomienok, aj v seniorskom veku sú aktívni, svedčia o tom podujatia, ktoré organizujeme,  bohatá aktívna  účasť seniorov - veď nazbierali mnoho životných skúseností a múdrosť, ktoré sa snažia odovzdávať mladšej generácii.

             Šikovnosť, zručnosť, um i estetické cítenie  ukázali  seniori v Jelšave „Ukáž , čo vieš a nauč nás“. Že pamäť seniorom ešte aj v seniorskom veku dobre slúži,  ukázali na 2.ročníku v prednese poézii, prózy a vlastnej tvorby „Kukučínova Revúca“ v Revúckej Lehote a postúpili na Krajské kolo v Modrom Kameni : pani Eva Gurská, Želmíra Štefanková a Ondrej Belica. Fyzickú zdatnosť ukázali súťažiaci na OOŠHS v Revúcej v areáli ZŠ J.A. Komenského,- prvé miesto získalo družstvo ZO JDS Revúca, titul najúspešnejší športovec   získal Peter Školník, ZO JDS Muráň a najúspešnejšia športovkyňa Marta Danišová ZO JDS Revúca.                                

        Na KOŠHS BBSK v Revúcej v športovom areáli mesta,  na ZŠ Hviezdoslvova ul. a ZŠ I.B.Zocha. V silnej konkurencii sa umiestnilo družstvo zo OO JDS Revúca na 1. mieste.  Okres Revúca bol zastúpený aj na celoslovenských ŠHS v Liptovskom Mikuláši, kde získali 4 strieborné  medaile Lýdia Zatrochová ZO Mur.Dlhej Lúky, Daniel Maričák ZO Revúčka a na Zimných celoslovenských ŠH  na Orave Helena Tothová ZO Mur. Dlhá ka v zlatú medailu.

        Zdatnosť a vytrvalosť prejavili aj účastníci na 19. 0TZS v Muráni, ktorého sa zúčastnilo 252 seniorov a hostí.

            V kultúrnej sfére seniori tiež dosiahli pekné výsledky. Na Regionálnej prehliadke SSS v Brusne okres reprezentovali : Nezábudky ZO-Lubeník, Seniorky-ZO Jelšava a Luna-ZO Revúčka.  Na KP SSS v Brezne veľmi dobre sa predstavil súbor Levenda- ZO Muráň a Úsvit- ZO Revúca. Všetky podujatia sa konali s finančnou podporou BBSK.

            MÚS je vhodný čas na poďakovanie nás seniorov, tým, ktorí nás v tejto činnosti podporujú. Ďakujeme dlhoročným sponzorom:  BBSK, SMZ a.s. Jelšava, , Mestským lesom s.r.o. Revúca, Slovmag. a.s. Lubeník, Komateq a.s. Revúca, Rekos s.r.o. Revúca.

Poďakovanie patrí mestám a obciam, kde sa  realizovali projekty pre seniorov. Obci Revúcka Lehota , mestu Jelšava,  mestu Revúca a obci Muráň.

            Veľké ďakujem patrí fyzickým osobám, ktoré štedro prispievajú osobnými finančnými darmi pánom : Juliusovi, Buchtovi – primátorovi mesta Revúca, poslancovi BBSK, predsedovi ZMO Stredný Gemer, poslancom  BBSK: Milanovi Kolesárovi- primátorovi mesta Jelšava a podpredsedovi ZMO Stredný Gemer,  Júliusovi Laššanovi, starostovi obci Mokrá Lúka, pánom Romanovi Goldschmidtovi- starostovi obce Muráň, Jánovi Šeševičkovi – starostovi obce  Revúcka Lehota.

            Za celý okres členovia seniori chceme vyjadriť poďakovanie pánovi Petrovi Baloghovi- prednostovi Okresného úradu v Revúcej, ktorý sa vždy  zúčastňuje našich podujatí, podporí nás nielen slovne, ale aj finančne, ktorému dnes odovzdal predseda KO JDS pán Ján Hlaváč Ďakovný list KO JDS  Banská Bystrica.

            Za pomoc pri organizovaní OOŠHS ďakujeme ZŠ J.A.Komenského,  ZŠ na Hviezdoslavovej ul. a ZŠ I.B.Zocha v Revúcej. Ďakujem rozhodcom na OOŠHS i KOŠHS -pánom  Karolovi Mátemu,  Rudovi Homolovi a ďalším rozhodcom. Poďakovanie patrí i zdravotnému dozoru MUDr. Attilovi Molnárovi  .Ďakujeme všetkým školám a MŠ na Sladkovičovej ul. i ďalším MŠ a ZUŠ v Revúcej za prípravu pekných programov

Veľké ďakujem patrí všetkým primátorom a starostom, ktorí v rámci svojich miest a obcí podporujú seniorov v ich činnosti.

Poďakovanie podpredsedníčka OO JDS ukončila slovami :“Mnohým z Vás budú odovzdané vyznamenania PL, ĎL – je to skromné poďakovanie, ale dané s úctou a vďakou. Poďakovanie patrí všetkým oceneným seniorom, ktorí pracujú v ZO JDS a OR JDS a dlhé roky venujú svoj čas pre iných seniorov.                   

           K prítomným seniorom sa prihovoril primátor mesta pán Július Buchta,  a bol prekvapený počtom a rôznorodosťou  podujatí, ktoré boli zorganizované  a s veľkou účasťou  seniorov i výsledkami.  Podobne sa prihovoril a pozdravil aj prednosta OÚ pán Peter Balogh a svojím vtipom navodil veselú pohodu. Poslanec  BBSK a primátor mesta Jelšavy pán Milan Kolesár vyslovil obdiv k seniorom k ich aktivitám a poprial veľa elánu a zdravia do ďalších rokov. Predseda KO JDS pán Ján Hlaváč pozdravil seniorov a znova ocenil, veľmi dobrú aktivitu  OO JDS i ZO JDS, zaželal  všetkým seniorom zdravie , aby naďalej sa aktívne podieľali na podujatiach .

            Oslavy pokračovali odovzdaním Vyznamenania III.stupňa OO JDS, Pamätných listov, Ďakovných listov za dlhoročnú dobrovoľnú prácu pre seniorov.                                                    

            V závere vystúpil predseda ZO SZPB G. Viesta  v Revúcej JUDr. Ján Kochan a odovzdal Pamätné listy  SZPB Ústrednej Rady v Bratislave : Mgr. Zuzane Homoliakovej, podpredsedníčke OO JDS Revúca, Ing. Júliusovi Buchtovi, primátorovi mesta Revúca a Ing. Vlastimilovi Buchtovi, predsedovi ZO JDS Revúca.

            A v celkovom závere pán Peter Balog predniesol prípitok so slovami, aby seniori aj naďalej pokračovali v tomto aktívnom duchu a poprial všetkým pevné zdravie. 

Mgr. Zuzana Homoliaková

Foto: Ing. Fabian

dsc02187.jpg

Odkaz na ďalšie fotky :  https://photos.app.goo.gl/YaZQntWpyxLWU6Mt9