Choď na obsah Choď na menu
 


Krajský snem JDS

11. 6. 2018

Krajský snem Krajskej organizácie JDS Banská Bystrica.  

            Krajský snem KO JDS Banská Bystrica sa konal v stredu 30.5.2018 . Na sneme sa zišli zástupcovia všetkých okresných organizácií – delegáti, ktorí boli zvolení na okresných snemoch v počte 35. Krajský snem viedla Zuzana Homoliaková, podpredsedníčka KO JDS, privítala prítomných delegátov a hostí, predsedu JDS pána  Jána Lipianského , pani Valériu Pokornú, ekonómku JDS. Po schválení rokovacieho poriadku, programu a komisií, odzneli správy: správa  o činnosti za  uplynulé trojročné volebné obdobie, ktorú predniesol  predseda KO, správa o hospodárení, predniesla Mária Dominiková a správu krajskej revíznej komisie Eliška Fodorová. Rokovanie pokračovalo prednesením plánu práce a rozpočtu na rok 2018 a  ocenením zaslúžilých predsedov, ktorí ukončili svoje funkcie predsedov OO JDS.                                                                        Pamätné listy KO JDS a Plakety JDS boli odovzdané : pani Alžbete Vajajiovej z OO JDS Detva,  p. Zuzana Homoliakovej z OO JDS Revúca, pánom  Jánovi Trubenovi z OO JDS Žiar nad Hronom a  Jozefovi Husárovi z OO JDS Žarnovica, ktoré odovzdal predseda JDS a KO JDS.  Pamätné listy Márii Žáarovej OO JDS Zvolen a  pán Ján Gonda zo OO JDS  Krupina.

            Po predstavení nových členov krajskej rady, návrhu kandidáta za predsedu KO, kandidátov  do predsedníctva KR a vyšších orgánov nasledovala  diskusia, kde odzneli kladné i kritické diskusné  príspevky k práci KO JDS i Ú JDS. Predseda JDS odpovedal na diskusné príspevky a oboznámil delegátov snemu, čo sa Ú JDS podarilo vyriešiť a tiež s ďalšími úlohami, ktoré sú v štádiu riešenia.

            Vo voľbách boli zvolení všetci navrhovaní kandidáti do KO i vyšších orgánov JDS. Za predsedu KO JDS bol zvolený pán Ján Hlaváč. Poďakoval za dôveru a vyslovil presvedčenie, že krajská rada sa bude snažiť plniť úlohy a ciele, ktoré vyplynú z XI. snemu JDS i z uznesenia krajského snemu JDS.

            Predseda p. Ján Lipiansky poprial predsedníctvu i krajskej rade veľa úspechov v činnosti na nové 4- ročné volebné obdobie.

Z.Homoliaková