Choď na obsah Choď na menu
 


Krajská prehliadka speváckych súborov

4. 5. 2018

 Priestory kultúrneho domu v Poltári 3. mája 2018 patrili seniorom, ktorí prišli  vypočuť prezentáciu speváckych súborov seniorov  z 12 okresov BBSK  na „Krajskej prehliadke speváckych súborov seniorov“.

        . Moderátorka Mária Pribilincová , privítala prítomných seniorov, spevákov  a  hostí.                                                                                                              

          K prítomným seniorom sa prihovorila Mária Gavalcová, predsedníčka OO JDS Poltár, ktorá organizovala podujatie, garantom ktorého bol primátor mesta Pavol Gavalec. Privítala seniorov na krajskej prehliadke, ktorá sa v Poltári koná druhýkrát, poďakovala všetkým, ktorí prispeli finančne či materiálne.                       

           Seniorov pozdravil primátor mesta pán Pavol Gavalec a  podpredsedníčka KO JDS BB Mgr. Zuzana Homoliaková, ktorí popriali seniorom pekné zážitky s podujatia a spevákom ešte veľa optimizmu a radosť zo spevu. Slova sa ujala moderátorka vyzdvihla význam uchovania slovenského spevu,  jeho jedinečnosť a slovami dosť bolo hovoreného slova, nech znejú piesne a  pozvala  súbory na vystúpenie. Ako  prvý sa  predstavil spevácky súbor zo ZO JDS v Poltári  Fialôčka.                                                                                                                          

            Z okresu Revúca sa svojim spevom predstavili 2 spevácke súbory:

POĽAN zo ZO JDS Mur. Dlhá Lúka s vedúcou súboru M. Ďurejovou, harmonikárom Jaroslavom Galom, Nezábudka zo ZO JDS Lubeník s vedúcou súboru V.Slotovou.V mene P-OR JDS sa chceme našim súborom poďakovať za úspešnú reprezentáciu okresu i Zo JDS a všetkým súborom za pekný zážitok.

           Z okresu Brezno  sa tiež prezentovali dva  spevácke súbory :

SENIOR zo ZO JDS Brezno, s vedúcou Máriou Schérerovou, s harmonikárkou                            Evou Brucháčkovou, Lipianka z Pohronskej Polhory s vedúcou Š. Tamášiovou.

         Spevácky súbor DÚHA pod vedením V. Slatinskej z Rimavskej Soboty. Z Banskej Bystrice spevácky súbor ROZMARÍN s vedúcou A. Hanzelovou.                  Z okresu Detva krojovaný súbor Korytárčan s vedúcou A. Lapinovou z Korytárok.

         Súbor STRHÁRANKA , vedúcou súboru A.V. Draková, Dolné Strháre, okres Veľký Krtíš.   Z Krupiny  súbor VARTOVKA, vedúci Ján Kohút.

          Zo Žiaru nad Hronom OPTIMISTI s vedúcou V. Barcíkovou.

KĽAKOVIANKA z Kľaku, vedúca B. Adamová z okresu Žarnovica.                          Z okresu Lučenec dva súbory : RUŽINČANKA z Ružinej, vedúca A. Lehotáková a

Háj spod Haliera, vedúca Z. Loštáková.

Ako posledný vystúpil súbor Letokruhy pod vedením Mgr. Ľ. Slobodníkovej z Poltára, ktorý prekvapil predvedením náročných skladieb.

           V závere podujatia boli rozdané  vedúcim súborov Ďakovné listy , pamiatkové darčeky a kvety, ktoré odovzdávali, páni primátor Pavol Gavalec, Zuzana Homoliaková a Mária Gavalcová.  Podpredsedníčka  KO JDS Banská Bystrica Zuzana Homoliaková  predsedníčke OO JDS Márii Gavalcovej odovzdala jej kyticu, poďakovala za zorganizovanie podujatia i primátorovi mesta  pánovi Pavlovi Gavalcovi, za výdatnú materiálnu pomoc pri organizovaní podujatia, ktorému odovzdal Ďakovný list KO JDS BB tajomník Ján Kíšík.

            Umenie spríjemniť si seniorský vek má každý senior vo vlastných rukách, je na každom z nás skúsiť múdro a dôstojne starnúť. Radostne prežiť jeseň života, venovať sa tomu čo nás baví, tak ako naši účinkujúci speváci, ktorí nás prišli potešiť a rozdávať radosť prítomným seniorom i našim vzácnym hosťom