Choď na obsah Choď na menu
 


6. okresné olympijské športové hry seniorov

VI. okresné olympijské športové hry seniorov                 v Lubeníku 25.mája 2018

dscf5022.jpg

            „Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek“v duchu tohto športového seniorského motta sa konajú všetky športové aktivity seniorov. VI. okresné olympijské športové hry seniorov v Lubeníku sa uskutočnili 25.mája 2018, ktorých sa zúčastnilo spolu 210 prihlásených účastníkov z toho 140 súťažiacich . Na akcii sa aktívne podieľali  učitelia ZŠ v Lubeníku, ďalší organizátori z OO JDS, ZO JDS pod vedením predsedníčky Alžbety Balcovej a obec Lubeník.

 VI. ročník „Okresných olympijských športových hier seniorov okresu Revúca“, sa konal  na futbalovom štadióne a v ZŠ Lubeník, ktorého gestorom bola OO JDS Revúca s finančnou podporou BBSK a obce Lubeník.

            Po zapálení olympijskej pochodne, predsedom  OK Gemer PhDr. Jurajom Králikom, prítomných seniorov, súťažiacich a divákov  privítala Mgr. Zuzana Homoliaková, podpredsedníčka.  P -OR JDS.  Osobitne privítala poslancov BBSK Ing.Júliusa Laššana, poslanca BSK, starostu obce Mokrá Lúka a predsedu OO SMER  SD v  Revúcej, MVDr. Milana Kolesára, primátora mesta Jelšava, podpredsedu RZMOS – Stred.Gemera, prednostu Ing. Petra Balogha OÚ v Revúcej, Mgr Daniela Kianicu, podpredsedu KR JDS BB a hostí, ktorí prijali  pozvanie na VI. OOŠHS.                       VI.OOŠHS v Lubeníku otvoril predseda OO JDS Ing.Igor Hock  Zdôraznil, že na športových hrách sme sa zišli pre radosť z pohybu a našim cieľom je zašportovať si v rámci našich seniorských možností.                   

            Seniori súťažili v  troch  vekových kategóriach a 8  športových disciplínach. Na zdravotnú stránku športovcov  pri zápolení  dozeral  MUDr. Attila Molnár. Čestné zápolenie a meranie výsledkov zabezpečili rozhodcovia - učitelia telesnej výchovy   Mgr. Karol Máte, PhDr. Juraj Králik, Mgr. Rudolf Homola, Mgr. Stanislav Sabol, Mgr. Dušan Matuška.

            Za prítomných športovcov zložil SĹUB ŠPORTOVCA  najúspešnejší športovec   V. OOŠHS  Peter Školník zo ZO JDS  Muráň a za rozhodcov SĽUB ROZHODCOV Mgr. Stanislav Sabol.

                                               SĽUB ŠPORTOVCA

            MY  SENIORI  ŠPORTOVCI  DNES  SA  ZÚČASTŇUJEME VI. ROČNÍKA  OKRESNÝCH OLYMPIJSKÝCH  ŠPORTOVÝCH  HIER  SENIOROV V  LUBENÍKU. V  MENE  VŠETKÝCH SENIOROV – ŠPORTOVCOV  SĽUBUJEM, ŽE PRI  ZÁPOLENÍ  V  ŠPORTOVÝCH  DISCIPLÍNACH  BUDEME  ČESTNE  SÚŤAŽIŤ  A  DODRŽIAVAŤ  ZÁSADY  FAIR PLAY.      

                                               TAK  SĽUBUJEME !

                                               SĽUB RROZHODCOV

   ,,V mene všetkých rozhodcov a organizátorov sľubujem, že svoje funkcie na  6. okresných olympijských športových hrách seniorov   budeme plniť, rozhodovať nestranne a budeme rešpektovať , dodržiavať  pravidlá v duchu ozajstného športového správania a konania.“

            Tým VI. ročník OOŠHS  v Lubeníku bol bol predsedom OO JDS  otvorený a na zdarný priebeh a čestné súťaženie športových hier všetci zvolali  trikrát „ HURÁ“.            

            K prítomným sa prihovoril starosta obce Ľubomír Kisel, pozdravil súťažiacich ,poprial im úspešné súťaženie v športových disciplínach a oboznámil s históriou obce. K športovcom sa prihovorili poslanci BBSK, prednosta OÚ, predsedníčka  RZMO - SG i predseda OK Gemer -vyjadrili potešenie, že sa v takom množstve zúčastnili a obdiv, že sa do športových aktivít zapájajú aj v seniorskom veku.

            O organizácii a priebehu športových disciplín informoval súťažiacich Ing. Jozef Krušina.

            Na záver otvorenia sa v mene všetkých seniorov poďakoval predseda OO JDS: všetkým, ktorí VI. OOŠHS podporili finančne i materiálne, všetkých podporovateľov sme zverejnili na Ďakovnej tabuli.

            Po dobrom guláši a posedení pri zákuskoch, vínku a vyhodnotení športových súťaží boli odovzdané medaile, diplomy a poháre športovcom, ktoré odovzdávali  predseda OO JDS Ing. Igor Hock ,predseda OK GEMER PhDr. Juraj Králik, podpredsedovia KO JDS BB Mgr. Daniel Kijanica  a Mgr. Zuzana Homoliaková,             

            Pohár najúspešnejšieho športovca si prevzal Peter Školník zo ZO JDS Muráň z počtom  15 bodov

            Pohár najúspešnejšej športovkyne si prevzala Lýdia Zatrochová zo ZO JDS Mur. Dlhá  Lúka z počtom 16 bodov

            Pohár najstaršieho športovca si prevzal 84 ročný Juraj Ďurej  zo ZO JDS Mur. Dlhá  Lúka

            Pohár najstaršej športovkyne si prevzala 78 ročná Alžbeta Vaššová zo ZO JDS Jelšava

            Najvyšší počet bodov 123 dosiahlo družstvo ZO JDS Revúca s  39 súťažiacimi.

            Druhý najvyšší počet bodov 55  dosiahlo družstvo ZO JDS Muráň s 11 súťažiacimi

            Tretí  najvyšší počet bodov 53 dosiahlo družstvo ZO JDS Muránska Dlhá Lúka s 18  súťažiacimi.

            VI.OOŠHS ukončila podpredsedníčka Mgr. Zuzana Homoliaková zablahoželala víťazom a vyjadrila radosť, že športové hry prebehli bez úrazov a s dobrým výsledkom.

            Na záver v mene všetkých športovcov a účastníkov VI.OOŠHS vyjadrujeme veľké ďakujem starostovi obce Ľubomírovi Kiselovi, za perfektnú prípravu priebehu športových hier a za pohodovú atmosféru. Poďakovanie vyslovujeme učiteľom ZŠ v Lubeníku, riaditeľovi PaeDr. Vladimírovi Gažúrovi za ústretový prístup všetkých zainteresovaných organizátorov.  Poďakovanie patrí  predsedníčke ZO JDS Mgr. Betke Balcovej a členom výboru, ktorí sa aktívne podieľali na zdarnom priebehu športových hier a všetkým členom predsedníctva OR JDS v Revúcej.

Mgr Zuzana Homoliaková

Foto: ing Gejza Fabian